miercuri, 4 iulie 2012

Mi-e din ce in ce mai sila

Cand vad atata incrancenare pe scena politica romaneasca ma apuca un dezgust si o lehamite generala. Imi pare bine ca pleaca PDL-ul, ca poate le prinde bine si ceva timp in opozitie, sa mai cheltuie din ce au agonist si sa mai ia contact si cu masele, ca deja traiau in alta lume, fara legatura cu realitatea. Dar modul in care sunt hingheriti nu justifica deviza ca "noi suntem altfel". Pai daca faceti la fel, ba chiar si mai mult, nu vad de ce trebuie schimbati astia.
Stiam ca Basescu este foarte virulent si doreste sa controleze totul. Tocmai de aceea am fost convins de la inceput ca scaunul de presedinte nu i se potriveste. In primul rand temperamental. Aici ne trebuia un om care stie sa-si tina frustrarile in frau si care poate sa medieze si sa linsiteasca un eventual conflict. Dar el nu face decat sa le genereze (conflictele n.a.) si sa le alimenteze. Dar oricat de mult l-am critica, chair si faptul ca si-a condus fiica analfabeta pana la fotoliul de europarlamentar, totusi Basescu n-a riscat niciodata sa depasesca limitele constitutionale. Chiar daca vrea sa schimbe constitutia (si aici ii dau dreptate ca trebuie revizuita), pana atunci macar incearca (ca nu prea reuseste) sa o respecte.
Imi pare insa rau c-am avut dreptate cu Ponta si PSD-ul. Acest partid asa-zis de stanga, de fapt o clica care are un electorat creat de Iliescu si nostalgicii sai, nu poate coagula personalitati. Numai daca te uiti ca fost nevoie de numirea a 4 ministri ai Invatamantului in decurs de 3 luni, pentru ca portofoliul acestui minister fusese negociat si "cazuse" la ei, si ca n-au gasit pe altcineva decat de noua-vechea Abramburica care deja (?!) a anuntat ca de la anul BAC-ul se va schimba. Iarasi.
In plus Ponta a mai fost si dovedit ca a plagiat. La ce Doamne iarta-ma le-or trebui titluri de doctori sau masteri sau mai stiu ce cand pot avea tot ce poftesc, nu pot intelege. Si chiar asa de idiot sa fii sa nu iti dai seama ca, chiar daca lucrarea ti-a fost scrisa de altcineva ca tu n-aveai timp, e musai sa o verifici inainte de publicare. Acum orice copil de scola cu ajutorul internetului poate sa faca asta. Cum dracu' credea el ca poate scapa sa nu fie dovedit, nu nu-mi dau seama. Si acum contesta si comisia academica care a dat verdictul, ba chiar vrea sa o desfiinteze.
Dar cel mai grav mi se pare faptul ca vrea sa supuna tot. Atacul asupra judecatorilor Curtii Constitutionale si, mai ales, faptul ca n-a respectat o hotarare a acestei institutii este strigator la cer. Daca aceasta a hotarat ca Presedintele trebuie sa ne reprezinte la Consiliul Europei, buna-rea, hotararea trebuia respectata. Hachitele, cum ca, vezi doamne, n-a fost publicata in Monitorul Oficial pana a plecat el in delegatie, sunt de domeniul tragi-comediei.
Semnalele trase de ambasadorul SUA si cele venite din partea Germaniei ar trebui sa le taie avantul. Dar vad ca nu-i inteseseaza. In Parlament nu se discuta decat cum sa facem sa-i dam jos p-astia si sa-i punem pe ai nostri. De ce, daca tot isi justifica actiunile prin "vointa populara", nu asteapta alegerile din toamna iar nu inteleg. Graba asta neostoita si balele care le curg cand sar unul la gatul celuilat nu fac decat sa conduca la "victime colaterale". Iar astia suntem noi, "poporul" in numele caruia ambele tabere spun ca vorbesc. Cursul de schimb atinge cote istorice pe care nici criza economica n-a reusit s-o faca, ratingurile date de agentiile specializate bancilor si companiilor listate din Romania sunt pe tobogan, utilitatile se scumpesc, combustibuilul la fel. Iar ei se razboiesc pe ciolan.
Aveam pretentii de la PNL. Dar tare mi-e teama ca Antonescu nu se ridica nici macar la nivelul lui Tariceanu, ca sa nu-l compar cu alte personalitati liberale, caci ar fi o blasfemie. Pactul cu diavolul (a se citi PSD) numai ca sa-l dea jos pe Basescu mi se pare ca le va aduce piezania. Dar nu cred ca-i interseaza ce-o mai fi peste "n"-shpe ani. "Dupa noi, potopul" este singurul slogan comun al politicienilor din tot spectrul politic.
Mi-e din ce in ce mai sila.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu