duminică, 1 aprilie 2012

Sobolanii parasesc corabia? Lasati-i sa se inece!

E clar. Dupa Titanic, ExonValdez, Costa Concordia sau alte catastrofe navale de aiurea, a venit si randul nostru. S-a dus vremea cand se scanda in cor "mandra-i corabia, maret e carmaciul". Amiralul fiind nehotarat, transatlanticul PDL e pe cale sa esueze. Si cum sobolanii sunt primii care simt iminenta catastrofei, au inceput sa paraseasca vasul. Nu e nici o noutate in asta. La fiecare 4 ani se intampla o astfel de "transhumanta".
Asa, dintr-o data, au inceput sa-si dea seama ca ei de fapt au fost impotriva taierii salariilor si pensiilor dar n-au putut sa faca nimic. Nici n-au putut sa spuna ceva pana acum fiindca le era teama ca au telefoanele ascultate. Si ca, de fapt, ei au fost alaturi de popor dintotdeauna, dar conjunctura politica internationala, iarna grea si neinduratorul FMI nu i-au lasat sa faca ceea ce ei, de fapt, gandeau de-a pururi (sic!).
Nu asta ma framanta. Deja m-am obisnuit cu astfel de specimene. De la unul ca Piedone care a trecut prin 4 partide (la PC chiar de doua ori!) si care si-a luat in Arges, in aceeasi zi (?), 6 categorii la carnetul de conducere, un spagar (ne)dovedit de pe vremea cand era la Protectia Consumatorului, nu pot sa ma astept la altceva. Poate ca eram uimit daca ramanea in barca PDL-UNPR. El si-a urmarit propriul avantaj. A "ciugulit" de la toti.
Ma deranjeaza insa ca toti acesti "patrioti", dupa ce si-au dovedit (si nu odata) caracterul de oportunist, sunt primiti cu bratele deschise, ca niste fii ratacitori. Daca de la PSD nu ma pot astepta de la altceva, deoarece am mai spus-o, dupa ce Iliescu si Nastase au iesit din scena, cei ramasi au capatat vocatia tradarii, in schimb de la PNL am pretentii. Macar pedigree-ul si istoria sau umbra Bratienilor ar trebui sa-i faca mai circumspecti cand primesc asemenea "dovezi" de dragoste eterna (= 4 ani, pana la urmatoarele alegeri).
E-adevarat ca politica inseamna (numai?) duplicitate. Am retinut o replica intr-un un film american vazut recent la TV. Intr-un acces de sinceritate, un politician  ii spunea unui apropiat ca minciuna si manipularea sunt probe obilgatorii de admitere la examenul de intrare in politica. Si a folosit o metafora: "atunci cand nu mangaii copii pe cap, le fur acadelele". Mai plastic de atat nu se poate exprima duplicitatea.
Inca mai vreau sa cred ca asa ceva e doar fictiune si ca realitatea e alta. La noi, in America sau aiurea. Poate ca am ramas un visator. Posibil. Sper insa ca cei ca mine sa fie cat mai multi si sa putem molipsi si pe altii cu virusul integritatii. Daca in politica vad ca e considerata blasfemie, ma ingrijoreaza ca incepe sa devina din ce in ce mai rara si in societate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu