vineri, 10 februarie 2012

Numai boul e consecvent?

Ma chinui sa gasesc ceva in opozitie care sa nu ma determine sa dau doar un vot negativ la adresa puterii trecute si actuale. Vreau sa votez din convingere, nu numai ca sa aleg raul cel mai mic. Asa cum au facut in 2000, cand opozantii lui Iliescu credeau ca li se usuca mana cand l-au votat pe acesta in cursa electorala cu Vadim. Sau peste 4 ani, cand l-au votat de Basescu in locul lui Nastase. Nu mai vreau asta. Asteptam de la Ponta si Antonescu, deocamdata singuele oferte viabile de pe piata, sa faca ceva in acest sens.

Dar vad ca opozitia nu e inca in stare sa scoata oameni verticali. M-a convins retorica lui Ponta la investitura noului cabinet. Desi discursul in sine a fost de calitate (miram-as sa-l fi scris el!), nu-si avea locul in acel context, mai ales cand pana atunci se aruncase la jugularele lui Basescu si Boc mai ceva ca un doberman. E drept ca politica e curva, dar nici sa pupi unde ai scuipat fara macar sa lasi putin timp sa se usuce flegma. Multa lume spune ca trebuie sa fie mai mult respect si mai putina mahala in mesajele politicienilor nostri. Sunt de acord, dar prea mult respect strica. Deja e perceput ca un pas inapoi. Sau poate unul inainte, daca scopul lui a fost sa strice troica opozitiei. Degeaba incearca acum sa dreaga busuiocul. Raul a fost facut. Omul simplu nu mai intelege nimic. Odata in plus, dupa vizita lui Geoana la Vantu in preziua intalnirii decisive cu Basescu din campania trecuta pentru prezidentiale, mi-am dat seama ca in PSD exista vocatia tradarii. Sau, mai rau, a infantilitatii politice. Am ajuns (ptiu drace!) sa spun ca il preferam pe Iliescu lui Ponta. Cu toata gandirea lui bolsevica, macar omul avea un crez si nu se indoia dupa cum batea vantul (nu Vantu!).

Nu vad inca o solutie, asteptam sa iasa ceva din societatea civila. Putine sanse. Trebuie sa ne multumim cu ce avem acum si cu clasa politica care se formeaza. Sper insa ca printre virtutile viitorilor politicieni sa se regaseasca consecventa si verticalitatea. Altfel va fi doar o lupta perpetua pentru ciolan intre niste nevertebrate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu